Habitacions

  • habitacions

  • habitacions

Les 9 habitacions de can Liret tenen la personalitat de les tradicionals cases artesanes de Palafrugell, parets de pedra, voltes empordaneses, bigues de fusta, terres de tova, tradició i confortabilitat, complementades amb un disseny modern. Una casa amb 300 anys d’història, adaptada a les necessitats d’un petit hotel del s.XXI.  Cadascuna de les 9 habitacions de Can Liret, les hem batejades amb noms de  llocs,  menges i referents culturals del nostre municipi.

Volem que allotjar-se a casa nostra us motivi a descobrir, no només un territori espectacular, sinó també una gran diversitat d’experiències culturals, festives, gastronòmiques… Un territori i la seva gent que ens encanta! el nostre país petit.

HABITACIÓ 01

El quadern gris

HABITACIÓ 01

El quadern gris

Josep Pla ( Palafrugell, 1897-1981) escriu aquest llibre en forma de dietari, amb un alt caràcter autobiogràfic. És considerat l’obra mestra del seu autor. El quadern gris ha estat traduït a diferents idiomes, a més de disposar d’una versió en línia i una adaptació teatral. Un llibre que ens transporta a primers de segle XX, quan Can Liret era una petita manufactura de suro.

HABITACIÓ 03

Aigua xelida

HABITACIÓ 03

Aigua xelida

El tram de Costa Brava comprès entre Begur i Palamós en general i Aigua Xelida concretament, fou considerat, en un programa de màxima audiència a la televisió pública catalana, el paisatge favorit dels catalans. Una petitíssima cala enmig de les roques i els pins, s’hi pot arribar fent una  caminada des de Tamariu, un altre cita ineludible si voleu conèixer un racó únic.

HABITACIÓ 04

Cel roent

HABITACIÓ 04

Cel roent

Una dita popular diu “Cel roent, pluja o vent”. Hi ha postes de sol a l’Empordà que són un espectacle únic, quan la tramuntana truca a la porta, els vespres de sol roent són, … són … Empordà en estat pur!

HABITACIÓ 05

L’Empordanet

HABITACIÓ 05

L’Empordanet

Josep Pla solia anomenar Empordanet la rodalia del seu Palafrugell natal, o la zona compresa entre les Gavarres i el Montgrí, Un petit país amb una oferta natural, patrimonial, cultural, paisatgística que no us l’acabareu. L’empordanet és Can Liret.

HABITACIÓ 06

Rascassa

HABITACIÓ 06

Rascassa

Mmmmmmm!!!!!, un plaer gastronòmic, un peix de carn blanca molt espinós de colors rosats, vermells…, a la brasa preferiblement, tal i com ens agrada a nosaltres,  i recomanem a tots els nostres hostes, es pot gaudir en algun dels restaurants amics o anant a comprar el mercat de Palafrugell i cuinar-vos vosaltres mateixos a l’hotel.

HABITACIÓ 07

Vestida de nit

HABITACIÓ 07

Vestida de nit

L’Empordà és terra d’artistes, i la banda sonora del nostre país podria ser aquesta fantàstica havanera (G. Cruz/C. Pérez) una lletra i una música que ens transporta també a l’experiència de conèixer el nostre petit país.

HABITACIÓ 08

La torre de l’aigua

HABITACIÓ 08

La torre de l’aigua

Des d’aquesta habitació pot gaudir  del despertar del dia davant del campanar, amb la icònica torre de l’aigua que el vigila. La Torre de l’aigua,  edifici que simbolitza una època molt important de la història de Palafrugell i l’Empordà, la civilització de la cultura surera.

HABITACIÓ 09

El far

HABITACIÓ 09

El far

Si mireu el cel, de nit,  veureu el raig de llum del far de Sant Sebastià( Llafranc ), una visita obligada a casa nostra i que recomanem als nostres hostes, unes vistes d’infart d’aquest petit tram de la costa Brava, des de Begur fins a Palamós.